GOANNA DREAMING

Over Goanna Dreaming

Op 10-02-1999 was er in Vlissingen een presentatie over het bespelen van de didjeridu. Deze presentatie was een kennismaking voor de cursus, georganiseerd door de Zeeuwse Muziekschool.
De huidige leden van Goanna Dreaming waren hier aanwezig en direct gegrepen door het geluid van de didjeridu. Zij schreven zich in voor de cursus en volgden gedurende zo'n 2 jaar les, gegeven door Jan Terpstra.
Naast de lessen van Jan werden er ook workshops gevolgd, o.a. bij: Steve Goldsmith, Ash Dargan, Richard Walley en Mark Robinson.

In februari 2000 werd Goanna Dreaming opgericht en bestond toen uit 7 didjeridu spelers. In de loop der jaren veranderde de samenstelling van de groep, evenals het instrumentarium.
Vanaf deze periode tot op heden werden er diverse optredens door Goanna Dreaming verzorgd. En met "divers" bedoelen we dan ook "divers".
We organiseerden vele (educatieve) demonstraties van de didjeridu en optredens zoals in Kasteel Westhove, het bos en de duinen in Oostkapelle. Op uitnodiging speelden we o.a. bij de opening van wereldmuziekwinkel De Bard, in Evergem (B), bij de Vrije School, bij de Zeeuwse Kunstkring, bij particuliere evenementen, zomaar in bijv. strandtenten, in Restaurant Sydney, op diverse festivals/festiviteiten, Hamburg (D) 4x, voor verschillende Personeels Verenigingen, bij (openingen van) tentoonstellingen, de Kunstwei, op braderieen, Nacht van de Nacht (in samenwerkingsverband), binnen/buiten, enz., enz. Dit zijn vaak optredens waarbij we naast de didjeridu veel ritme instrumenten gebruiken (o.a. djembe, darbuka, div. kleine percussie, cajon, gitaar). Daarnaast organiserden we ook vele zogenaamde klank-/ligconcerten. Hierover meer op de volgende pagina. 

De leden van Goanna Dreaming zijn: Henk Stange, Frans Daalman, Peter Boone en Laurens Suurmond.